Головна » 2019 » Лютий » 21 » Унікальний тип карпатських бджіл планують зберегти на Рахівщині

Унікальний тип карпатських бджіл планують зберегти на Рахівщині

На Рахівщині планують зберегти унікальний тип карпатських бджіл

20 лютого перший заступник голови Рахівської райдержадміністрації Віктор Турок і начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Наталія Кобаса зустрілися з членами Рахівської спілки бджолярів „Говерла”.

Під час робочої зустрічі присутні обговорили основні проблеми пасічників, а також першочергові заходи, спрямовані на збереження Рахівського типу карпатських бджіл у місцях їх природного поширення – високогірних пасіках району.

Голова спілки Василь Волощук наголосив на необхідності реагування та підкреслив унікальну цінність бджіл, на яку ще в далекому 1825 році звернув увагу вчений Олександр Духнович. Згадав і про досвід 1960-1970 років – кращі сім’ї відбирались на кількох пасіках Рахівщини, від них походить відома лінія „Карпатянка”.

Надав консультації з приводу державного контролю в сфері бджільництва начальник управління Держпродспоживслужби в Рахівському районі Олег Марущак. Присутні мали змогу обмінятись думками, отримати корисні поради з проблемних питань бджільництва від доповідачів, а саме представників держлісгоспів району та Карпатського Біосферного заповідника.

По закінченню зустрічі пасічники району домовилися проводити зустрічі двічі на рік, для обговорення нагальних проблем початку і закінчення пасічного сезону.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1638

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]