Головна » 2019 » Березень » 19 » Увійшли до топ-10 найдорожчих у світі чотири європейські міста

Увійшли до топ-10 найдорожчих у світі чотири європейські міста

Чотири європейські міста увійшли до топ-10 найдорожчих у світі

Чотири європейських міста увійшли в десятку найдорожчих міст світу для життя в щорічному рейтингу журналу The Economist.

У десятку увійшли Париж, Цюріх, Женева і Копенгаген.

Перше місце в рейтингу вперше розділили відразу три міста - Сінгапур, Париж і Гонконг.

В першу десятку найдорожчих увійшли Цюріх, Женева, Осака, Сеул, Копенгаген, Нью-Йорк, Тель-Авів і Лос-Анджелес (останні два міста розділили 10-е місце).

Французька столиця стала єдиним містом єврозони в топ-10, піднявшись з другого місця в минулому році і з сьомої позиції два роки тому.

Париж в рейтингу називається "дуже дорогим для життя": середній діловий костюм для чоловіків коштує приблизно $2000, а звичайна жіноча стрижка - $120.

"Тільки ціни на алкоголь, тютюн і транспорт тут співставні з іншими європейськими містами", - зазначають автори рейтингу.

Найдешевшими містами світу названі Каракас, Дамаск, Ташкент, Алмати, Бангалор, Карачі, Лагос, Буенос-Айрес, Ченнаї і Нью-Делі.

Експерти оцінюють рівень життя в 133 містах, враховуючи підвищення курсу валюти, інфляцію і девальвацію, а також політичні потрясіння. Вони порівняли 400 цін на 160 товарів і послуг, включаючи їжу і напої, одяг, оренду будинку, транспорт, навчання і відпочинок.

Мета рейтингу - допомогти компаніям розрахувати компенсаційні пакети і надбавки для іноземних співробітників і ділових мандрівників.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1484

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]