Головна » 2013 » Червень » 3 » Ужгород увійшов до переліку міст із високим рівнем забруднення повітря

Ужгород увійшов до переліку міст із високим рівнем забруднення повітря

Разом з Києвом, Донецьком, Дніпропетровськом та іншими українськими містами в Ужгороді зафіксували високий рівень забруднення повітря.  

За 2012 рік найбільший рівень забруднення повітря, який оцінювався з комплексного індексу забруднення атмосфери (КІЗА), зареєстрований у п'яти містах України - Одесі, Горлівці, Армянську, Слов'янську та Дніпродзержинську, – повідомляє ICTV .

Високий рівень забруднення відзначений у Києві, Красноперекопську, Маріуполі, Донецьку, Кривому розі, Макіївці, Ужгороді, Рівному, Дніпропетровську, Дзержинську, Рубіжному, Єнакієве, Лисичанську, Херсоні, Сєвєродонецьку, Запоріжжі, Краматорську, Миколаєві та Луцьку.

Порівняльна оцінка забрудненості повітря в Україні проводиться з комплексного індексу забруднення атмосфери - це безрозмірний показник, який враховує індекс забруднення повітря окремою домішкою та клас небезпеки забруднюючої речовини.

Виділяються чотири рівня забруднення: безпечний - якщо значення КІЗА не перевищують 5, підвищений - 5-7, високий - 8-13 і дуже високий - 14 і вище.

Україна в першому кварталі 2013-го року скоротила викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 6,65% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року - до 55 млн 182,7 тис. тонн.

Зокрема, за цей період в атмосферу було викинуто 54 млн 72,1 тис. тонн діоксиду вуглецю, що на 6,7% менше показника за аналогічний період минулого року. Викиди інших забруднюючих речовин в атмосферу в січні-березні скоротилися на 4,4% - до 1 млн 110,6 тис. тонн.

При цьому Україна продемонструвала зростання викидів тільки за метаном (відноситься до агресивних парникових газів) - на 9,2%, до 232,9 тис. тонн, металах і їх з'єднаннях - на 1,6%, до 8,3 тис. тонн.

У 2011 і 2012 роках спостерігалося зростання викидів забруднюючих речовин в атмосферу від стаціонарних джерел.




За матеріалами: Новини сьогодні
03-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11237

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]