Головна » 2012 » Жовтень » 10 » Ужгородські рятувальники співпрацюватимуть із жешувськими (Польща)

Ужгородські рятувальники співпрацюватимуть із жешувськими (Польща)

Рятувальники Польщі та України підписали партнерську угоду про співпрацю.

9 жовтня в Ужгороді на базі Територіального управління МНС у Закарпатській області в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2001-2013 відбулася робоча зустріч закарпатських та польських рятувальників. Результатом перемовин стало підписання партнерського договору про співпрацю в рамках проекту «Зміцнення інституціонального потенціалу співпраці рятувальних служб Жешова і Ужгорода шляхом удосконалення пожежно-рятувальної технології, а також обміну інформацією й досвідом».

У рамках цієї угоди на території України та Польщі проводитимуться спільні навчання у сфері протипаводкового захисту населення, рятування людей на воді, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, вдосконалення техніки гасіння пожеж у будинках за допомогою пересувного пожежного відсіку та інше.

Під час зустрічі керівники делегацій-партнерів начальник першого державного пожежно-рятувального загону ТУ МНС у Закарпатській області Василь Варга та міський комендант Державної пожежної служби в Жешові Вальдемар Вільк наголосили на актуальності даної міжнародної програми, адже збереження життя і здоров’я людей є пріоритетним напрямом діяльності пожежно-рятувальних служб обидвох держав. Також гості оглянули та ознайомились з технікою закарпатських рятувальників, відвідали базу газодимозахисної служби, та музей-виставку Територіального управління МНС, - повідомили у ТУ МНС у Закарпатській області.



За матеріалами: Новини сьогодні
10-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11381

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]