Головна » 2012 » Травень » 15 » Комп'ютери і телевізори дітям шкодять

Комп'ютери і телевізори дітям шкодять

Комп'ютери і телевізори дітям шкодять

Двійки в щоденнику дитини викликані браком сну

Діти, які сплять менше дев'яти годин вночі, погано справляються зі шкільною програмою. Це довели співробітники Автономного університету Барселони, що працювали під керівництвом Раймона Кладелласа.

Висновок був зроблений на основі оцінки стану 142 учнів початкової школи. Вчені порівняли кількість годин, витрачених на сон, і шкільну успішність. Виявилося, переважна більшість 6-7-літніх дітей, не висипатися, насилу спілкувалися і вирішували прості математичні задачі. Також у них "шкутильгала" орфографії, граматики та якість сприйняття. У меншій мірі страждала пам'ять і здатність навчатися.

На думку дослідників, така сумна статистика пов'язана з тим фактом, що все більше число дітей мають комп'ютери і телевізори в кімнатах. У підсумку левова частка дітей спить менше, ніж потрібно для нормального інтелектуального розвитку. А брак сну не можна заповнити.

Так, діти, які сплять 8 або 9 годин, набагато гірше справлялися із завданнями, ніж учні,які спали по 9 або 11 годин. Для порівняння: дорослій же людині досить 6,5 – 8,5 годин. Менше п'яти годин сну вже сильно позначається на роботі мозку.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12825

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]