Головна » 2023 » Квітень » 11 » В Британії гучний скандал з, начебто, незначного приводу, викликала майбутня коронація

В Британії гучний скандал з, начебто, незначного приводу, викликала майбутня коронація

І таких скандалів, швидше за все, буде чимало – у нової королівської родини немає того негласного імунітету, яким користувалася Єлизавета II.

Хоча прихильники традицій щодо королівської сім'ї, як і раніше, становлять у Британії більшість (принаймні їх більше, ніж тих британців, хто вважає королівську владу, навіть суто номінальну, шкідливим анахронізмом), король Карл III та королева-консорт Камілла, як демонструє цей приклад, майже напевно будуть потраплять у якісь неприємні ситуації, пов'язані, швидше, з ними особисто. Королева Єлизавета II була для британців, так би мовити, "живою пам'яткою" тієї епохи, коли, як тоді говорилося, "над Британською імперією ніколи не заходило сонце". Принц Вільям та Кейт Міддлтон могли б стати головними постатями, висловлюючись сучасною мовою, "перезавантаження королівської влади", "королівською владою 2:0".

Але Карл III і Камілла не можуть бути ні тим, ні іншим просто через свій вік: для того, щоб уособлювати Британську імперію, якої вже немає, вони надто молоді, а для того, щоб стати символом "оновлення" королівської влади в Британії, занадто , тут, на жаль, не знайти делікатного слова, старі. В результаті Карл III, який вже зараз, до коронації, намагається показати себе реформатором, все одно відчуватиме тягар минулого. Причому - у різних ситуаціях. Так, наприклад, як повідомляє Deadline , зараз у Британії розгоряється скандал з приводу того, що скіпетр, який триматиме королева Камілла, зроблений зі слонової кістки - при тому, що Карл III, ще принц Чарльз, торгівлю слоновою кісткою неодноразово критикував, тому що є прихильником збереження дикої природи та піклування про неї.

Зазначимо, що при цьому мало хто всерйоз (принаймні з шумом у пресі) критикував Єлизавету II за її любов до полювання. І навіть випадок, коли вона у 2004-му році нібито добила на полюванні тростиною пораненого фазана, хоч і потрапив у ЗМІ, але був швидко забутий. Так само при ній історія про те, що найзнаменитіший діамант у королівській короні, "Кохінор", був нібито вивезений з Індії незаконно, що називається, не піднімалася. Зате Каміллі, щоб уникнути ускладнень, доведеться носити іншу корону.

Зазвичай у таких випадках пишуть, що, мовляв, нові спадкоємці влади успадкували її старі проблеми. Але в Британії за них парадоксально ожили навіть ті старі проблеми, яких не було у "старої влади".


За матеріалами: Новини сьогодні
11-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1304

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]