Головна » 2017 » Березень » 12 » В Італії - легалізація доглядальниць: українки на першому місці

В Італії - легалізація доглядальниць: українки на першому місці

  30 вересня – останній день, коли можна подавати документи на легалізацію хатніх робітників в Італії. Кількість поданих до цього часу запитів є удвічі меншою, ніж очікувалося.

Станом на середу до міністерства внутрішніх справ Італії надійшло трохи менше 300 тисяч запитів. Найбільше заяв подали у провінції Мілана, Рима та Неаполя. Найбільш популярними працівницями виявилися українки: їх стосується кожен сьомий запит. Утім, загалом нинішня цифра є майже удвічі меншою, ніж розраховував уряд.

Відповідно, набагато меншими є і надходження від внесків за легалізацію, що становив 500 євро за кожного працівника. Але уряд говорить про “хороші результати”. “Звичайно, ми очікували більше звернень, хоча й 300 тисяч є непогагою цифрою. Зрозуміло, що чим більше легалізуються працівників, тим нормальнішою є країна”,- коментує директор департаменту громадянських свобод та імміграції МВС Маріо Морконе.

Профспілки критикують

Водночас профспілки та Асоціація захисту прав споживачів Adoc не є задоволеними результатами легалізації. Причинами її низької популярності вони називають занадто великий внесок, що до того ж не повертається у разі відмови, а також слабку поінформованість людей. Крім того, великим недоліком нинішньої легалізації є те, що під ці умови не підпадають ті працівники, у яких робочі години розподілені між кількома роботодавцями. З точки ж зору роботодавця, легалізація накладає на нього низку економічних зобов'язань. Крім того, згідно з чинним законодавством, той, хто наймає нелегала, може бути звинувачений у сприянні нелегальній міграції та ув'язнений на термін до 6 місяців або оштрафований на суму до 40 тисяч євро.

Асоціація споживачів Adoc вважає, що людям слід дати більше часу, щоб розібратися з легалізацією, тому пропонує уряду подовжити термін подання запитів до кінця року. Однак у МВС дали зрозуміти, що такого кроку не буде.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1905

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]