Головна » 2018 » Грудень » 21 » В Кабміні розкрили подробиці - у 2019 Україну очікує масштабна українізація

В Кабміні розкрили подробиці - у 2019 Україну очікує масштабна українізація

  Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко заявив, що на початку 2019 року Україна отримає новий закон про державну мову.

Кириленко підкреслив, що в кінці січня парламент розглядатиме цей законопроект у другому читанні, а в лютому Україна отримає нове повноцінне мовне законодавство.

Віце-прем’єр зазначив, що цей закон регулює використання української мови в усіх сферах суспільного життя – на телебаченні, радіо, в друкованих ЗМІ, судочинстві, діяльності установ і органах влади, рекламі.

"Не буде того, чим намагаються лякати українців, що хтось когось буде змушувати говорити на якійсь мові. В особистому спілкуванні кожен вибирає мову, яка йому підходить, але державні органи, установи, органи самоврядування і все, що працює від імені держави, будуть користуватися українською мовою. Будуть захищені права споживачів на отримання інформації та обслуговування українською мовою", – повідомив Кириленко.

Кириленко також додав, що якщо громадянин хоче стати державним службовцем або отримати українське громадянство, він повинен буде зафіксувати рівень володіння українською мовою і отримати відповідний державний сертифікат.

Раніше Петро Порошенко заявив, що завдяки мовним квотами на радіо і на телебаченні ефір нарешті поповнився українським культурним змістом.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1518

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]