Головна » 2018 » Жовтень » 12 » В конфлікті з Будапештом угорський екс-міністр підтримав Україну

В конфлікті з Будапештом угорський екс-міністр підтримав Україну

Угорський екс-міністр підтримав Україну в конфлікті з Будапештом

Бокрош: державну кампанію ненависті проти угорців веде сам Будапешт

Колишній міністр фінансів Угорщини, голова руху «За сучасну Угорщину» Лайош Бокрош підтримав Україну і засудив поведінку угорського МЗС.

Про це йдеться на його сторінці у Facebook.

За його словами, заяви угорського МЗС, що в Україні триває кампанія ненависті проти угорців не відповідають дійсності, навпаки - державну кампанію ненависті проти угорців веде Будапешт.

«Самовпевненій угорській дипломатії вдалося налаштувати проти себе українські органи влади тим, що в угорському консульстві у Берегово роздавалися угорські закордонні паспорти і таємно приводили до присяги угорських громадян.

Тим самим угорська держава грубо порушила українські закони», - заявив Бокрош. Він наголосив, що не підтримує заборону подвійного громадянства, однак, за його словами, закону слід дотримуватися так само як угорська влада їх дотримується у випадку зі Словаччиною.

«Що це за подвійні стандарти? Віроломно прислуговуєте Путіну шляхом ініціації угорської державної кампанії ненависті проти знекровленої та ослабленої через агресію російської держави України?

Чому не намагаєтесь порушувати закони Словаччини?», - зазначив екс-міністр. При цьому він назвав угорську дипломатію лукавою, показною, підлою та безчесною.

«Угорська дипломатія завдає неймовірної шкоди закарпатській угорській громаді, кількість якої швидко зменшується. Замість того, щоб намагатись домовитись із українською владою, вона розпалює вогонь ненависті.

Навіть не питання, що головну роль тих, хто програв, отримають закарпатські угорці» - заявив Лайош Бокрош.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Росія створює небезпеку всій Європі, коли втручається у ситуацію на Закарпатті.

Напередодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що українська політика «сягнула жахливого дна» у вирішенні конфлікту щодо отримання другого громадянства українцями Закарпаття.

21 вересня на сайті Ради депутат Ростислав Гаврилюк зареєстрував петицію. У ній він пропонує депортувати українців Закарпаття, які отримали угорське громадянство. Петиція має набрати 25 тисяч підписів.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у Міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію сайтом «Миротворець» інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

Нагадаємо, між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті. Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Міністерство закордонних справ Угорщини вислало з посольства у Будапешті українського дипломата Дмитра Керечанина. Керечанин - дипломат з Ужгорода, який працював у консульському відділі посольства на посаді першого секретаря.

У свою чергу МЗС вислала з України угорського консула Дьордя Ваша.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1638

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]