Головна » 2023 » Серпень » 25 » В офіційних документах Колумбія ввела третю стать

В офіційних документах Колумбія ввела третю стать

Громадяни Колумбії зможуть закріплювати свою небінарну гендерну ідентичність у посвідченнях особи, вказуючи стать "X". У МЗС країни заявили про соціальну справедливість.

Колумбія почала видавати паспорти, в яких передбачена опція для зазначення третьої статі - "X" - для людей, які не ідентифікують себе ні як чоловіків, ні як жінок.

"Міністерство закордонних справ визнає існування гендерного розмаїття. Це соціальна справедливість", - заявила представниця паспортної служби Андреа Гарсон у відео, опублікованому 24 серпня на сайті та в соціальних мережах МЗС країни.

Колумбійці можуть скористатися новим правом як у своїй країні, так і в її закордонних представництвах.
Аналогічна можливість є у понад 10 країнах світу

У березні 2022 року суд у Колумбії визнав право громадян вказувати свою стать як небінарну в офіційних документах, що посвідчують особу. За офіційними даними, за наступні сім місяців 26 громадян цієї країни ухвалили рішення внести відповідні зміни у свої посвідчення особи та свідоцтва про народження.

Таким чином Колумбія увійшла до понад 10 держав світу, які дозволяють зазначення третьої статі в офіційних документах. До них входять, зокрема, Німеччина, США, Мексика, Аргентина, Австралія, Нова Зеландія, Пакистан і Непал.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-08-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1437

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]