Головна » 2015 » Вересень » 24 » В резиденції "Синьогора" ділянку Януковича повернуто державі

В резиденції "Синьогора" ділянку Януковича повернуто державі

В Івано-Франківській області за втручання прокуратури державі повернули землі в резиденції "Синьогора", зокрема, ділянку колишнього президента України Віктора Януковича. Про це повідомила в середу, 23 вересня, прес-служба обласної прокуратури.

"Виконано судове рішення у справі за позовами прокуратури Івано-Франківської області про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки в державній резиденції "Синьогора", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вказані ділянки приватизували Віктор Янукович і його наближені особи на підставі підроблених рішень сільської ради. Відтак на цій землі незаконно побудували дачні будинки.

Щоб повернути землі природно-заповідного фонду, прокуратура області подала до суду чотири позовні заяви, які судом задоволені в повному обсязі.

Наразі виконавче провадження про витребування ділянок з незаконного володіння завершено, 0,4 га землі в "Синьогорі" повернуті Державному управлінню справами.

Нагадаємо, у червні 2015 року рішенням Богородчанського районного суду Івано-Франківської області визнані недійсними державні акти на право приватної власності на земельні ділянки в державній резиденції "Синьогора", повідомляє сайт Генеральної прокуратури України.

"Зазначені землі площею 0,5 га приватизовані Януковичем і наближеними особами на підставі підроблених рішень сільської ради. Отже, на цих ділянках, постійним користувачем яких є Державне управління справами, були незаконно побудовані дачні будинки", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Нагадаємо, що під час правління Януковича його родина і найближче оточення привласнили тисячі гектарів державних земель.

Найвідоміші з них - "Межигір'я" та "Залісся" під Києвом і "Синьогора" на Прикарпатті.

У лютому 2014 року Верховна Рада повернула резиденцію Януковича "Межигір'я" (Нові Петрівці, Київська область) в державну власність.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1960

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]