Головна » 2019 » Січень » 29 » В результаті медреформи мукачівці знову почали довіряти медикам - Євген Мешко

В результаті медреформи мукачівці знову почали довіряти медикам - Євген Мешко

  Євген Мешко: В результаті медреформи мукачівці знову почали довіряти медикам

Нині Мукачево є одним із лідерів на Закарпатті за кількістю підписаних пацієнтами декларацій – близько 70% населення. Більше декларацій підписали лише у Міжгірському районі.

Радники Закарпатського ЦРМС, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, з питань комунікації Юрій Лівак та з питань муніципальних послуг Павло Рябоконь відвідали Мукачівський Центр первинної медично-санітарної допомоги для ознайомлення з успішною практикою реалізацї медичної реформи на прикладі міста Мукачева.

Спільно із журналістом та фотографом агенції «Укрінформ» вони зустрілися з головним лікарем Мукачівської ЦПМСД Євгеном Мешком, який розповів, як у місті проходить реорганізація первинної медичної допомоги.

Нині Мукачево є одним із лідерів на Закарпатті за кількістю підписаних пацієнтами декларацій – близько 70% населення. Більше декларацій підписали лише у Міжгірському районі.

У Мукачівському Центрі діє 9 амбулаторій. А невдовзі кількість медичних закладів зросте до 14 – за рахунок амбулаторій та ФАПів сіл, які приєднуються до Мукачівської ОТГ.

Зміни в ЦПМСД стосуються не лише підписаних декларацій. Зокрема, за рахунок міського бюджету проведені ремонти у всіх міських амбулаторіях, закуплене обладнання тощо. Медичний персонал регулярно проходить підготовку до нових умов роботи. Зокрема, медпрацівники проходять тренінги в кращих медиків України. Як говорить Євген Мешко, з кадрами в ЦПМСд проблем немає. Однак виникає питання з фаховим рівнем випускників вузів. Змінити цю ситуацію покликані навчання, які проходять в Центрі.

Покращилася також ситуація із оплатою роботи працівників. Головний лікар каже, що зараз вона виросла мінімум вдвічі, ніж було до змін. А найкращим результатом медичної реформи він вважає те, що люди знову почали довіряти медикам і замість того, щоб займатися самолікуванням, все більше звертаються по допомогу до своїх сімейних лікарів, інформує Закарпатський ЦРМС.

«Безпосередні контакти з людьми, підписання декларацій посприяли тому, що люди почали їх сприймати як своїх лікарів, тому вони звикли телефонувати та звертатися по допомогу», – каже Євген Мешко.

Нагадаємо, пацієнти ужгородської лікарні звинувачують хірургів у занесенні небезпечного вірусу під час операцій


За матеріалами: Новини сьогодні
29-01-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1575

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]