Головна » 2016 » Липень » 9 » В ТОП-10 надзвичайних водоспадів України закарпатські водоспади потрапили

В ТОП-10 надзвичайних водоспадів України закарпатські водоспади потрапили

Справжньою окрасою української природи є численні мальовничі водоспади.

Подорож до одного з таких водограїв стане чудовим доповненням до кожної мандрівки Україною, повідомив портал lovelylife.

Водоспад Шипіт – одне з семи природних чудес України і найкрасивіший водоспад на Закарпатті. Шипіт причаровує всіх своєю незвичайною природною красою. З підземного джерела на горі Великий Верх, висота якої 1598 м, починає свій шлях невеликий потічок Плошанка. Мальовничою ущелиною водоспад спадає численними каскадами з 14-ти метрової висоти, несучи свіжість і прохолоду.

Помилуватись красою гірського водоспаду приходять тисячі туристів. Тут завжди людно, адже Шипіт красивий будь-якої пори року. Біля відомого водоспаду працює двомісний крісельний підйомник. Підйом в гори дасть можливість насолодитися незабутніми краєвидами та зробити чудові панорамні фотографії. На вершині гори Гимба можна прогулятися і помилуватися мальовничими вершинами Боржавського хребта, а ще випити кави або карпатського чаю у колибі.

Водоспад розташований на північних схилах гірського масиву Боржавських полонин біля підніжжя гори Гимба, що у селі Пилипець Міжгірського району.

Водоспад Скакало (Чинадіївський), Закарпаття

Скакало – гірський водоспад в Українських Карпатах, у межах Вигорлат-Гутинського вулканічного масиву. Розташований в урочищі Нижнє Грабовище, поруч смт Чинадієво на Закарпатті.

Цей водоспад є гідрологічною пам’яткою місцевого значення, а утворився він на місці виходу на поверхню вулканічних порід, про що свідчать скельні стрімчаки в глибині лісу з боків водоспаду. Вода спадає трьома ступенями висотою понад 4 м, утворюючи каскад струмків, що немов скачуть з каменя на камінь, через що водоспад й отримав таку жартівливу назву.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1809

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]