Головна » 2016 » Липень » 25 » В Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики - Тандіт

В Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики - Тандіт

В Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики на мінських переговорах. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт.

За його словами, бойовики вкотре "замилюють" очі українській стороні.

"Ми взяли цифру 1102, яку торік передали нам у Мінську з тієї сторони, і уважно проаналізували. З 15-го числа Дар'я Морозова (т. зв. "уповноважена з прав людини ДНР" - ред.) стала говорити про 602 людей, і ми не розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: з цифри 1102 людини 333 особи взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони. 180 осіб вже звільнено, і більшість не захотіла туди повертатися. Тобто, вони були рішенням судів звільнені. 20 осіб з цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 осіб взагалі не вдалося встановити. А 42 людини, які вчиняли злочини, не мають стосунку до лінії зіткнення і взагалі до АТО", - заявив Тандіт.

Він зазначив, що українська сторона діє в рамках закону і ніхто нікого на вулицях не ловить, тому вимога бойовиків віддати "всіх" полонених - це чергова піар-акція".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики погрожують українським заручникам 30-річним ув'язненням.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1789

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]