Головна » 2024 » Березень » 10 » В Україні скоротять щонайменше п'ять міністерств з метою економії коштів

В Україні скоротять щонайменше п'ять міністерств з метою економії коштів

За повідомленнями джерел в уряді, щонайменше п'ять українських міністерств буде розформовано до кінця року. Їхні функції частково покладуть на Центр уряду Офісу президента.

25 лютого на пресконференції президент України Володимир Зеленський розповів, що йде дискусія щодо скорочення кількості міністерств і, як наслідок, великої кількості чиновників. Це, за словами глави держави, продиктовано нестачею коштів.

Пізніше слова Зеленського прокоментував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він заявив, що розглядається перспектива скорочення міністерств на третину. Нагадаємо, наразі їх в Україні 19. Також не виключається скорочення кількості співробітників у міністерствах, які не потраплять під розформування.

"Міністерства повинні мати невелику кількість дуже добрих фахівців, які формуватимуть державну політику", – заявив Денис Шмигаль.

Джерела в уряді повідомляють, що вже намічено п'ять відомств, які будуть розформовані цього року. Які саме – не уточнюється, проте йдеться, що насамперед це будуть соціальні структури.

Деякі відомства можуть бути злиті, розформовані функції – частково може взяти на себе Центр уряду, який планують створити при Офісі президента. За задумом авторів реформи, цей Центр буде виконувати допоміжні, адміністративні функції.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1593

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]