Головна » 2017 » Грудень » 15 » В Ужгороді та на Закарпатті - які види туризму найбільш популярні

В Ужгороді та на Закарпатті - які види туризму найбільш популярні

Виявляється, до нас їдуть не лише милуватися природою та оздоровлюватись. Ужгород, як  центр закарпатського туризму почав приваблювати мешканців інших областей ще й  як місто для швидких одружень, для проведення конференцій та дегустації смачної кухні.

Про це в інтерв’ю «Дивись.info» заявив відомий у краї туризмознавець Федір Шандор.

«На відміну від багатьох інших туристичних міст України, нас відвідують одразу з усім регіоном. У кожному районі Закарпаття є що робити: історія, культура, рекреація, гастрономія, фестивалі. У нас першим в Україні запрацював квітковий туризм: сакури, нарциси, крокуси, маки, орхідеї.

Загалом у регіоні сьогодні розвиваються три напрямки туризму. По-перше, конференц-туризм. Поруч аеропорти Кошице та Будапешта. Від Ужгорода до Венеції – 10 годин машиною. До 12 столиць Європи ближче, ніж до Києва. Сюди ведуть головні європейські автобани. Тут дешева оренда, проживання та харчування.

Другий вид туризму, що випадково «вибухнув» – весільний. Львів, Київ, Одеса, Москва – їдуть сюди. Останнім часом таке практикують італійці. Їм дешевше привезти людей сюди і переночувати та відсвяткувати, ніж мати весілля у своїх великих містах. До того ж, це живописно – одружитися серед Карпатських гір.

Також стрімко розвивається транзитний туризм. Закарпаття – зупинка для тих, хто їде через перевали. Тому при великих дорогах з’являються чимало ресторанів, готелів, сувенірних крамниць.

Зрештою, у нас особливі курорти. Наприклад, ніде в Україні нема якісного геотермального туризму. До того ж, тут найбільший вибір мінеральних вод. Радянський Союз набудував море курортів та санаторіїв. У нас є гірськолижний туризм для тих, у кого дохід нижче середнього, кому Буковель не по кишені. Багато хто практикує «дикий лижний туризм». Це рай для «чайників» та «екстремалів», – заявив він.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-12-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1649

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]