Головна » 2021 » Липень » 22 » Вакцину Pfizer проти COVID-19 вироблятимуть у ПАР

Вакцину Pfizer проти COVID-19 вироблятимуть у ПАР

пар африка

Південноафриканська компанія Biovac перша в Африці вироблятиме вакцину від коронавірусу COVID-19 розробки компаній Pfizer/BioNTech, повідомляє у середу агентство Associated Press (AP).

"Це найважливіший крок у бік забезпечення постійного доступу до вакцин у боротьбі проти глобальної пандемії коронавірусу COVID-19", - заявили у компанії Biovac.

Компанія Biovac базується в Кейптауні, другому за чисельністю населення місті ПАР. Вакцини, які почне виробляти компанія, поширюватимуться всім африканським континентом, який страждає від серйозної нестачі доз та зростаючої кількості випадків зараження COVID-19, зазначає агентство.

Biovac отримає більшість інгредієнтів для вакцини з Європи. Робота розпочнеться у 2022 році, ціль - виробляти більше ніж 100 млн доз вакцин щорічно. Вакцини постачатимуться до 54 країн Африки.

У ПАР вже запущено виробництво вакцин Johnson & Johnson. Цим займається компанія Aspen Pharmacare.

Темп вакцинації в ПАР зростає, влада планує вакцинувати 67% населення до лютого 2022 року. Однак ситуація в інших країнах континенту залишає бажати кращого, зазначає агентство. Як повідомляє африканський центр із контролю та профілактики захворювань, на сьогодні менше ніж 2% населення Африки отримали щонайменше одну дозу вакцини.

За весь період пандемії в Африці було зафіксовано понад 4,6 млн випадків зараження коронавірусом і майже 108 тис. смертей від захворювання.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-07-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1472

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]