Головна » 2014 » Липень » 6 » Варварський вилов знищує морську фауну

Варварський вилов знищує морську фауну

Багато представників морської фауни, які занесені у Червону книгу, часто гинуть через промисловий вилов риби. До узбережжя Хадери їх приваблює можливість попустувати в теплій воді, що скидається з турбін електростанції, але замість тепла багато з них знаходять тут свою смерть. Ще одна проблема - тралове рибальство. Що це таке, знають не всі, а ще менша кількість людей розуміє принцип тралового улову. У той же час, якщо ви хочете довідатися, хто занесений до Червоної книга України, тоді радимо відвідати спеціалізований портал redbook-ua.org.

Уявіть собі, що величезна сітка рухається дном, захоплюючи все підряд, потім цю сітку піднімають і вручну відбраковують те, що не відповідає стандартам. В результаті рибний "молодняк" і морські мешканці, на яких немає попиту, опиняються за бортом.

Статистика сумна - на одну рибину ринкового стандарту припадає близько 200 відбракованих морських мешканців: риб, черепах, дельфінів і так далі. З випусків новин ми регулярно дізнаємося то про дельфінятко, яке загинуло, заплутавшись в сітках, то про знайдену на березі загиблу черепаху. Але це лише верхівка айсберга, тому що далеко не про всі подібні випадки розповідають у пресі.

Задихнувшуся рибу, яка не має товарної цінності, викидають назад у море, тушки, які розкладаються , забруднюють воду і завдають шкоди її мешканцям, а в кінцевому рахунку і нам з вами — риби, які харчуються цієї падаллю потім виявляються на нашому столі.

До цього також слід додати, що чинне в Ізраїлі законодавство не забороняє лов риби в період нересту, а це, в свою чергу, рано чи пізно призведе до нових глав в "Червоній книзі": біоресурси, як відомо, швидко не відновлюються.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-07-2014
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11236

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]