Головна » 2023 » Червень » 8 » Важливе попередження зробила Укрпошта для своїх клієнтів

Важливе попередження зробила Укрпошта для своїх клієнтів

Клієнти Укрпошти почали скаржитись на незрозумілі повідомлення, які надходять їм на смартфони. Хтось від імені поштового оператора розсилає їм SMS, в яких попереджають щодо проблем із доставкою посилок. Укрпошта закликала своїх користувачів не реагувати на такі розсилки. Як з’ясувалося, це активізувались інтернет-шахраї, які цього разу вирішили "нагріти руки" на клієнтах поштового оператора.

"Підкажіть, будь ласка, я отримала таке повідомлення:

"Внаслідок відсутності адреси Ваша посилка не може бути доставлена. Будь ласка, вирішіть цю проблему. Ви можете оновити адресу та зробити новий запит на доставку", – пише клієнтка поштової компанії.

Крім того, в SMS також дають активне посилання, за яким слід перейти, аби зробити новий запит на доставку посилки, що нібито “заблукала” на оперативних просторах Укрпошти.

Клієнтка також наводить номер, з якого прийшло це SMS-повідомлення. Він не схожий на номери українських мобільних операторів.

"Це шахраї?" – поцікавилася жінка.

В Укрпошті підтвердили її здогадку. Зараз дійсно активізувалися шахраї, які вже перепробували немало способів надурити українців, і тепер виступають від імені поштового оператора. Поштовий оператор закликав своїх клієнтів “не вестись” на подібні повідомлення, а також запевнив, що служба інформаційної безпеки компанії вже займається цим питанням.

Укрпошта зробила важливе попередження для своїх клієнтів щодо безпеки відправлень

Крім того, в Укрпошті дали  клієнтам кілька порад, як не стати жертвами аферистів:

  • треба перевіряти адресата. Розсилка шахрайських листів здійснювалася з фальшивої електронної адреси;
  • не варто переходити за сумнівними посиланнями у листі. Єдиний вірний сайт Укрпошти – ukrposhta.ua.
  • у жодному разі не вводити дані своїх банківських карток, не перевіривши безпеку ресурсу. Адже, як тільки користувач вводить дані банківської картки, шахраї отримують доступ до неї. У разі, якщо зловмисники отримали дані картки, слід звернутися до банку, в якому було видано картку, і терміново заблокувати її.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1488

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]