Головна » 2024 » Березень » 27 » Вдвічі більше снарядів може отримати Україна в межах чеської ініціативи

Вдвічі більше снарядів може отримати Україна в межах чеської ініціативи

За словами Ліпавського, Чехія "може надати набагато більше, ніж від самого початку оголошену кількість".

На думку міністра, ініціатива Чехії вже дає свої плоди – "допомагає Україні краще воювати, тому що вони знають, що в них буде постачання свіжих боєприпасів, що змінило їхній погляд на використання поточних запасів".

Як відомо, 17 лютого президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна разом із партнерами шукає артилерійські боєприпаси, щоб передати їх Україні для боротьби з російською агресією. Він уточнив, що Чехія знайшла спосіб закупити 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. снарядів калібру 122 мм.

7 березня Павел заявив, що союзники зібрали потрібну суму. За його словами, до чеської ініціативи долучилося 18 країн. ЗМІ повідомляли, що план Чехії підтримали Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція. Також до ініціативи приєдналися Бельгія, Люксембург, Швеція, Ісландія.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала 12 березня заявив, що Чехія може організувати закупівлю додаткових 200 тис. артснарядів для України у третіх країнах. 13 березня радник прем'єр-міністра Чехії з нацбезпеки Томаш Пояр повідомив, що артилерійські снаряди, закуплені у країнах поза Євросоюзом з ініціативи Чехії, можуть потрапити в Україну вже в червні.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-03-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1589

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]