Головна » 2013 » Березень » 13 » Великі очі неандертальців стали причиною їх смерті

Великі очі неандертальців стали причиною їх смерті

  Великі очі неандертальців стали причиною їх смерті

Вивчення черепа неандертальця показало, що вони вимерли тому, що їхні очі були більші, ніж у нашого виду.

В результаті такої фізіологічної особливості, велика частина їх мозку за рахунок високого рівня обробки інформації допомогла їм навчитися бачити в період довгих темних ночей в Європі під час Льодовикового періоду.

Ця частина мозку працює у нашого виду, Homo Sapiens, для створення модного теплого одягу і розвитку великих соціальних мереж, але в той же час вона не змогла допомогти предкам пережити Льодовиковий період в Європі.

Результати дослідження опубліковані в Працях Королівського товариства.

Неандертальці є близькородинними видами щодо людини, яка жила в Європі близько 250.000 років тому.

Вони співіснували і взаємодіяли з нашими видами, поки не вимерли близько 28000 років тому, почасти через Льодовиковий період.

Дослідницька група вивчила той факт, що предки неандертальців покинули Африку, і їм довелося адаптуватися до більш темного середовища існування в Європі. Результатом цього стало те, що у неандертальців розвинулися великі очі, і велика візуальна область обробки в задній частині мозку.

Люди, які залишилися в Африці, з іншого боку, як і раніше спостерігали яскраві і теплі дні, і тому в них не було необхідності в такій адаптації.

Натомість наші предки, розвинули лобові частки, пов'язані з більш високим рівнем мислення, перш ніж вони поширилися по всьому світу.

Теорію перевіряла професор Пірс з Оксфордського університету.

За матеріалами: Новини сьогодні
13-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11306

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]