Головна » 2013 » Липень » 24 » Великі виробники горілки погрожують постачальникам пляшок для контрафакту розривом контрактів

Великі виробники горілки погрожують постачальникам пляшок для контрафакту розривом контрактів

Союз виробників алкогольної продукції (СВАП), який об'єднує найбільші горілчані заводи Росії, пригрозив розірвати контракти з постачальниками пляшок, які продають свою продукцію виробникам "лівої" горілки. Проте не варто забувати, що і оригінальна горілка шкодить вашому організму, а ось, щоб дізнатися більш детально про шкідливий вплив алкоголю на людину, ми радимо відвідати спеціалізований інформаційний ресурс info-svit.org.ua.

Голова правління СВАП Дмитро Добров розповів, що організація розіслала постачальникам склобутилки листи з попередженням про те, що члени СВАП будуть розривати контракти з тими, хто ризикне поставляти пляшки виробникам нелегального спиртного.


В рамках цієї ініціативи СВАП попросив виробників представити зразки своєї продукції. "Виробники горілки" збираються проводити експертизи, порівнюючи пляшки, куди був розливати нелегальний алкоголь, з наявними в базі. Якщо з'ясується, що хтось з партнерів постачав тару, він втратить великих клієнтів.


За даними СВАП, зараз на горілчаному ринку представлена продукція 70-80 скляних заводів.

Представник великої компанії, що володіє склозаводом в Китаї і поставляє пляшки і комплектуючі великим алковиробники, розповів, що стан справ у галузі залишає бажати кращого, а технології виробництва такі, що зупинити конвеєр на час практично неможливо.

Тому скляні заводи готові схопитися практично за будь-яке замовлення. Однак великі підприємства, які підписали великі контракти з лідерами горілчаного ринку, навряд чи стануть працювати наліво, впевнене джерело.


Однак, за його словами, ініціатива СВАП навряд чи життєздатна, оскільки зі стовідсотковою ймовірністю визначити виробника пляшки в лабораторії практично неможливо, оскільки всі вони використовують стандартну сировину. Таким чином, якщо "виробники горілки" почнуть складати "чорні списки" і розривати контракти, склярі зможуть успішно оскаржити їхні дії в судах.


Представники інших скляних компаній, до яких звернулося видання, розмовляти на цю тему бажанням не горіли. Однак в Інтернеті можна зустріти чимало пропозицій оптових поставок оригінальних пляшок під горілку відомих марок. Середня вартість пропозиції - від 2 до 3 рублів за одиницю залежно від партії.

За даними СВАП, з початку року обсяги продукції, що випускається російськими горілчаними заводами, неухильно знижуються. На думку "горілчаників", це відбувається через високі акцизи, падіння купівельної спроможності росіян і зростання частки контрафактної продукції.

За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2013
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11355

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]