Головна » 2021 » Травень » 3 » Відмінність етилового спирту від метилового

Відмінність етилового спирту від метилового

спирт

Відмінність етилового спирту від метилового

Наближається довгоочікуване та улюблене свято. Кожен відзначає його по своєму, хтось віддає перевагу теплому сімейному застіллю, в колі найближчих людей, а хтось навпаки - в галасливій компанії друзів, хтось п'є за столом тільки безалкогольні напої, а хтось не проти і пропустити пару стопок міцного алкоголю. Але більшість не замислюються про те, що навіть невелика кількість метилового або технічного спирту, який неможливо відрізнити на вигляд, від етилового (винний спирт), може призвести до плачевних наслідків. Навіть кілька мілілітрів метанолу призводять до серйозного пошкодження зору і судин, а 30 мл - призводять до смертельного результату.

У цій статті ви зможете ознайомитися з декількома простими способами дізнатися, чи не смертельно небезпечний куплений вами напій. Тим же, хто для свого бізнесу шукає саме технічний спирт, ми радимо перейти за посиланням https://megachem.com.ua/ua/spirt-tehnicheskij.html на спеціалізований сайт. Тут ви завжди зможете оптом замовити необхідну кількість етилового спирту високої якості за розумною ціною.

Як відрізнити етиловий спирт від метилового

Перший і найпростіший спосіб. Підпаліть рідину і простежте за горінням, якщо колір полум'я синій - все в порядку - це етиловий спирт, бачите зелене полум'я — метанол.

Другий спосіб. Він теж досить доступний і простий - відріжте невеликий шматочок картоплі і на пару годин залиште його в посудині з рідиною, яку тестуєте. Якщо картопля змінилася в кольорі, зазвичай вона набуває рожевого відтінку, то перед вами метиловий спирт, відсутність змін в кольорі говорить нам про те, що спирт безпечний.

Третій - один з найбільш надійних і точних способів. Візьміть мідний дріт, розжарте його до білого кольору і помістіть дріт в спирт. Вийміть його з ємності, якщо відчуваєте запах прілого яблука, значить спирт етиловий, в разі, якщо запах навпаки різкий і неприємний - пити спирт небезпечно.

Короткий висновок

Цих методів вам повинно вистачити для того, щоб зрозуміти чи безпечна куплена вами продукція. Якщо все ж отруєння сталося у людини з'явився різкий головний біль, важке дихання, біль в животі або блювота - терміново викликайте швидку допомогу.

Купуйте алкоголь тільки з надійних джерел, у великих мережевих магазинах або в супермаркетах. Намагайтеся уникати покупки алкоголю в кіосках і в сумнівних магазинах. Так ви значно знизите ризик отруєння алкоголем. У той же час технічний спирт варто купувати на сайті megachem.com.ua — тут і ціна завжди відмінна, і якість не високому рівні.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-05-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1630

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]