Головна » 2017 » Лютий » 21 » Відомий журналіст Бабченко виїхав з Росії

Відомий журналіст Бабченко виїхав з Росії

Наприкінці 2016 року він став об’єктом нещадної критики через байдужість до загиблих в авіакатастрофі Ту-154.

Незалежний журналіст Аркадій Бабченко вирішив залишити територію РФ і виїхав до Чехії на невизначений термін, повідомляють сьогодні «Такі справи».

За словами самого Бабченка, в нього з’явилися дані, що наразі йому «краще якийсь час пожити за межами Росії».

«Справа не в якихось особистих загрози, це швидше було питання моєї свободи чи несвободи», — уточнив журналіст, додавши, що його від’їзд не варто вважати безстроковою еміграцією, але й не назвавши терміни повернення.

Як відомо, у грудні 2016 року Бабченко «травили» у багатьох російських ЗМІ й інтернеті, оскільки після авіакатастрофи військового літака Ту-154, який летів до Сирії, журналіст написав у соцмережі, що «не відчуває ні радості, ні співчуття, йому байдужа смерть співробітників ансамблю ім. Александрова, котрі летіли у Сирію співати і танцювати перед льотчиками для підняття бойового духу, щоб їм краще бомбилось, і співробітників агентств масової пропаганди».

Окрім того, російські журналісти і політики закликали позбавити його громадянства та притягти до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в січні Росію залишив художник Петро Павленський, відомий своїми своєрідними акціями протесту проти дій влади і правоохоронців. Він виїхав до Франції разом із соратницею і дітьми.

Раніше французький актор Жерар Депардьє порівняв Росію з сараєм і поїхав жити до Європи.

А колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який недавно отримав українське громадянство, заявив, що сучасна Росія нагадує нацистську Німеччину.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1935

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]