Головна » 2022 » Грудень » 5 » Відтепер у "Дії" можна отримати витяг про місце проживання

Відтепер у "Дії" можна отримати витяг про місце проживання

дія

В Україні відтепер можна отримати витяг про місце проживання через додаток "Дія". Документ формується всього кілька хвилин. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

"Витяг про місце проживання може знадобитися при отриманні багатьох державних послуг, влаштуванні дитини в садочок, відкритті рахунку в банку тощо", – йдеться в повідомленні.

Раніше для оформлення цього документа треба було звертатися до відповідних органів. Відтепер його можна отримати всього за кілька хвилин через застосунок.

Для отримання документа необхідно:

  • Зареєструватися й увійти у "Дію", оновити її до останньої версії. Для цього потрібно обрати "Меню" – "Оновити застосунок".
  • Перейти у розділ "Послуги" й обрати пункт "Довідки та витяги".
  • У наведеному переліку знайти й обрати "Витяг про місце проживання", а потім – "Замовити витяг".

У пресслужбі наголошують, якщо відомості знайдені в реєстрі, то PDF-документ можна завантажити протягом 24 годин. Для перегляду він доступний у тому ж розділі, де й замовляється послуга, а також на власній електронній пошті.

Нагадаємо, у програмі "Дія" з'являться документи про освіту. Українці зможуть отримати доступ до своїх дипломів та атестатів про освіту, дані яких містяться у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Раніше у додатку "Дія" з'явилося електронне пенсійне посвідчення та послуга купівлі військових облігацій.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1384

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]