Головна » 2023 » Лютий » 5 » Відвідала Бородянку і пообіцяла допомогу у відновленні України президентка Парламентської асамблеї НАТО

Відвідала Бородянку і пообіцяла допомогу у відновленні України президентка Парламентської асамблеї НАТО

Президентка Парламентської асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям 4 лютого разом із віцеспікеркою Верховної Ради України Оленою Кондратюк відвідала зруйновану російськими окупантами Бюродянку Київської області.

Гарріо-Майлям побачила у Бородянці наслідки російської окупації, зокрема – зруйновані будинки і пам'ятник Тарасові Шевченку, який пошкоджено внаслідок обстрілів.

Також президентка ПА НАТО і Кондратюк відвідали модульне містечко у Бородянці, повідомила віцеспікерка українського парламенту. За словами Кондратюк, там зараз живе 270 людей. Це друга зустріч Кондратюк і Гарріо-Майлям, перша відбулася у Брюсселі.

"Бородянка. Від потрощеного рашистськими кулями пам'ятника нашому Тарасу Шевченку до понівечених ракетами житлових будинків, під завалами яких загинуло 42 людини. Я чула від пані Жоель: "Це просто шок... як таке можна робити з цивільними людьми, сім'ями, дітьми...". На очах у пані президентки сльози від побаченого… Вже відвідавши модульне містечко, в якому зараз мешкають понад 270 мешканців – як наочну демонстрацію того, як Україна відновлюється і відбудовується, ми розуміємо, що нам потрібна зброя, боєприпаси і ППО від наших західних партнерів", – написала вона.

Як ідеться у репортажі ЗМІ, співрозмовниці обговорювали визнання рф країною-спонсором тероризму, створення спецтрибуналу.

Гарріо-Майлям запевнила у підтримці України

"Парламентарі, звичайно, важливі. Вони важливі тому, що вони представники народу і саме у цій ролі ми хочемо запропонувати свою допомогу, особливо у відбудові України. Україна має вже зараз, ведучи боротьбу, починати відбудову. І тому я хочу звернутися до вас із цією обіцянкою допомоги", – сказала вона.

Представники ПА НАТО можуть закликати Альянс більше та швидше допомагати Україні, пояснила Гарріо-Майлям.

"Ми боремося за мир через перемогу України, і ми розуміємо, що перемагати треба швидко, що починати перемагати треба вже тепер. [...] Але треба зрозуміти, що виявилося, що країни НАТО не готувалися, як і ніхто не готувався, до такої масштабної війни. Ми не маємо навіть у себе потрібного боєзапасу, щоб відповідати потребам такої інтенсивної війни. Тому це означає, що ми маємо всі разом впрягатися і працювати, щоб виробити той потенціал, який допоможе досягнути нашої мети – миру через перемогу", – додала вона.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1223

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]