Головна » 2021 » Вересень » 1 » Військові НАТО розташувались біля кордону з Білоруссю - табір Геркус у Литві

Військові НАТО розташувались біля кордону з Білоруссю - табір Геркус у Литві

Литва та США розширюють військове співробітництво.  Біля кордону з Білоруссю урочисто відкрили табір Геркус.

Повідомляють, що там розміститься 500 американських військових, які ротуються кожні шість місяців. Табір є частиною найбільшого литовського військового навчального полігону в Пабрадах, пише euronews.

У присутності посла США в Литві Річарда Гілхріста президент Литви Гітанас Науседа виступив з промовою: "Ми хочемо більшої уваги з боку США. Це відбувається не тільки через події в Афганістані, а і через ситуацію, яка останнім часом у нашому регіоні зовсім не покращилися. "

Вкладено 7 мільйонів євро

Роки наполягань Литви, щоб збільшити кількість регулярних американських військ у країні на прикладі Польщі, стали успішними в 2019 році.

Пол Годсон, командувач збройними силами США, сказав: "Die Burt- це гнучка сила, добре навчена використанню зброї і здатна реагувати на будь -які випадки. Die Burt' готові пройти навчання з нашої підготовки з нашими союзниками тут, у Литві ».

Розташування НАТО знаходиться ще глибше

Хоча табір «Геркус» знаходиться біля кордону в Пабраде, місце розташування в Литві групи бойових дій ,очолюваної німецьким бундесвером, розташоване далі вглиб країни між Вільнюсом та Каунасом у рамках місії посиленої передової присутності НАТО. Там розташована добра тисяча ротаційних збройних сил.

Місія посиленої передової присутності служить для забезпечення східноєвропейських країн - членів НАТО по стримуванню загроз для території альянсу.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1438

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]