Головна » 2021 » Квітень » 30 » Виселять з острова, де він прожив 30 років італійського "Робінзона Крузо"

Виселять з острова, де він прожив 30 років італійського "Робінзона Крузо"

Колишній учитель фізкультури Мауро Моранді, що оселився в кінці 1980-х на безлюдному острові біля берегів Сардинії, розповів, що змушений покинути його територію за рішенням місцевого національного парку.

Моранді переїхав на клаптик суші площею в півтора квадратних кілометрів в 1989 році, зайнявши будівлю часів Другої світової, яка тоді служила радіостанцією. У наступні роки острів Буделлі став відомий серед туристів завдяки рожевому піску на пляжі, а пустельник став господарем відокремленого куточка.

Перервати проживання 82-річного Моранді на острові тепер може керівництво Національного парку архіпелагу Ла-Маддалена, куди входить Буделлі. Воно повідомило Моранді, що збирається перебудувати його житло, у зв’язку з чим він не повинен залишатися на території заповідної зони.

«Але я давно не говорив з директором парку. Я знаю, що він перехворів ковідом і через це не був на роботі два місяці. Зараз я чекаю від нього звісток, коли почнеться будівництво. Я б не хотів їхати, але мені сказали, що я не можу залишатися, коли вони приступлять до ремонту», – сказав агентству чоловік.

За його словами, він не втрачає надію на можливість повернутися на острів після цих робіт, щоб залишитися його хранителем і надалі. На життя, зазначив він, йому вистачає пенсії вчителя.

Дізнавшись про новий виток в історії Моранді, місцеві журналісти розговорили його про ще одну причину виїхати з острова – його нібито зв’язали романтичні почуття з якоюсь жінкою з південної області Кампанія. У бесіді з кореспондентом агентства відлюдник говорить про це скромно. «Я б не хотів, щоб про це поширювалися. Ця жінка обережна, але так, така історія існує », – сказав він.

Моранді додав, що керівництво парку поки що самі не знають, коли почнуть перебудову. Тим не менш, він почав пошуки знімного житла – «маленької квартирки» – на центральному острові Ла-Маддалена в однойменному містечку.

Свою історію він розповідає так: раніше Буделлі знаходився у власності італійсько-швейцарської компанії з продажу нерухомості, яка взяла його на роботу в якості наглядача острова. Власник компанії розорився, і острів пішов на аукціон, де його придбала італійська держава. Після цього Буделлі перейшов у відання місцевого парку, який і став для Моранді джерелом всіх проблем.

Інші обставини вже не раз переказували місцеві ЗМІ: зі слів Моранді, на острові він опинився після краху свого катамарана. Втомившись від політики й суспільства споживання, він вирішив перебратися на безлюдний острів в Полінезії, але доплив до сардинських берегів. Остання спроба виселити відлюдника датована 2018 роком. Тоді в його захист зібрали петицію з 20 тисячами підписів.

«Не те щоб у мене багато речей. Частину я залишу тут, іншу куплю на новому місці. Якщо що, я покличу друзів, – сказав італієць. Я б міг залишитися тут, адже я не тільки виганяю непрошених туристів з острова, але і розповідаю іншим про його красу. Людство знищує світ, але я доношу до людей думку про те, що якщо природа закінчиться, відійдемо і ми».


За матеріалами: Новини сьогодні
30-04-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1577

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]