Головна » 2023 » Квітень » 13 » Витік документів Пентагону Байден вперше прокоментував

Витік документів Пентагону Байден вперше прокоментував

 

Президент США Джо Байден вперше публічно прокоментував витік секретних документів Пентагону.

Як повідомляє AP, під час візиту в Ірландію в четвер, 13 квітня, Байден сказав, що "стурбований тим, що сталося", але, наскільки йому відомо, там немає свіжих даних, витік яких міг би мати "серйозні наслідки".

Глава Білого дому повторив, що США продовжують масштабне розслідування, в якому беруть участь розвідувальна спільнота та Міністерство юстиції.

6 квітня New York Times повідомила, що в соцмережах поширюються секретні військові документи США за березень, які нібито містять оперативні звіти й оцінки можливостей української армії та плани США та НАТО щодо підготовки захисників України до контрнаступу.

В українській розвідці заявили, що документи — підробка та спецоперація спецслужб рф. Документи з даними про втрати України та росії, за оцінкою джерел NYT, могли сфальсифікувати. Глава Міноборони України Олексій Резніков назвав документи "сумішшю правди і брехні".

Згодом у соцмережах виявили нову партію "секретних документів" США, які нібито описують принципи національної безпеки Штатів, пов’язані з війною росії проти України, Китаєм і Близьким Сходом. Кількість документів, що потрапили в Мережу, — від 50 до кількох сотень.

За даними The Washington Post, за витоком може стояти співробітник американської військової бази, який ділився секретними документами з групою віртуальних знайомих.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1304

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]