Головна » 2016 » Липень » 14 » Вивчатимуть польську мову в УжНУ

Вивчатимуть польську мову в УжНУ

За рік УжНУ показав безпрецедентну динаміку прогресу. Відтак у консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України за підсумками минулого навчального року ужгородський виш піднявся з 31-го на 17-те місце з-поміж 269 вишів країни. Про це заявив на прес-конференції з нагоди початку вступної кампанії ректор Ужгородського національного університету, професор Володимир Смоланка.

Є цілий ряд особливостей, які відрізняють цю кампанію від попередніх років. Вступники, які бажають здобути ступінь бакалавра на базі повної середньої освіти, можуть подавати документи на вступ як у електронному, так і в паперовому вигляді. Це робиться для того, щоб зняти черги.

— Ми створили консультаційні пункти, які допомагатимуть абітурієнту заповнити електронну форму. Поставили там потужні комп’ютери, провели інтернет. Таких пунктів буде чотири — в Ужгороді, Мукачеві, Хусті й Тячеві, — додав Володимир Смоланка.

На відміну від минулих років, нині абітурієнтів не обмежують у кількості навчальних закладів, до котрих можна подавати документи. Окрім того, прийом документів проводиться згідно з новим переліком галузей і спеціальностей.

У цьому році в університеті продовжилася традиція відкриття нових спеціальностей і спеціалізацій. Зокрема, з 2016 року на філологічному факультеті вперше в УжНУ студенти опановуватимуть нову освітню програму, що включає вивчення польської мови. При цьому вони здобуватимуть кваліфікацію вчителя й викладача російської та польської мов, російської та світової літератури, а ще кваліфікацію філолога, науковця, перекладача (російська мова, польська мова, інші слов’янські мови).

Дотепер на філологічному факультеті, поряд із українською, студенти оволодівали російською, словацькою та чеською мовами. Польська розширить перелік слов’янських мов до п’яти.

Як повідомила завідувачка кафедри слов’янського та контрастивного мовознавства філфаку Тамара Суран, випускники бакалаврату завдяки можливості перехресного вступу в магістратуру чи здобуття другої вищої освіти опановуватимуть польську мову та фах перекладача. Це дозволить впровадження нової освітньої програми відповідно до вимог болонської системи.

Випускники з цими спеціалізаціями зможуть працювати як учителями в загальноосвітніх школах, так і перекладачами з польської, російської мов, гідами-екскурсоводами у своїй країні та за кордоном.

За перші два дні надійшло близько восьмисот заяв на вступ до УжНУ, із яких більшість – 575 – на денну форму навчання.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1913

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]