Головна » 2022 » Лютий » 2 » Визначати "корону" за допомогою чіпів за 3 хвилини навчилися вчені

Визначати "корону" за допомогою чіпів за 3 хвилини навчилися вчені

коронавірус, чіп

У Національній лабораторії Тайваню створюють платформу, яка буде визначати коронавірус за лічені хвилини.

Чіп для швидкого тестування отримав дозвіл на екстрене використання (EUA) від Управління з контролю за продуктами і ліками Тайваню.

Інноваційний напівпровідниковий продукт, як очікується, надійде на ринок уже в лютому, а планується застосування EUA в США та Японії. Фахівці вже отримали необхідні сертифікації та розраховують вивести чіп на ринок у лютому 2022 року.

Усі відомі експрес-тести виконуються щонайменше за 15 хвилин, та можуть показувати похибку в аналізі. Цей чіп визначає з точністю до 96,8%.

"Чіп був на 100% послідовним у ідентифікації позитивних зразків на COVID-19 із значенням КТ нижче 35", - тобто практично в зародку, коли проходить інкубаційний період та немає симптомів.

Пристрій аналізує мазки зі слизової оболонки носоглотки та розпізнає актуальні штами. Пізніше чіп зможе розпізнавати вірус за зразком слини.

Пристрій може значно допомогти в боротьбі з епідемією. Чіп-пристрій був розроблений на основі польового транзисторного біосенсора (Bio-FET), розробленого лабораторією квантової електроніки Academia Sinica. Bio-FET змінюють електричний заряд, що проходить через чіп, коли виявляють характерні нуклеїнові кислоти.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-02-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1572

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]