Головна » 2023 » Березень » 23 » Володимиру Зеленському Фуміо Кісіда подарував символічний сувенір

Володимиру Зеленському Фуміо Кісіда подарував символічний сувенір

Символічний талісман. Стало відомо, що подарував прем'єр-міністр Японії Зеленському під час візиту до Києва.

У понеділок, 21 березня, Україну з візитом відвідав прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Він побував у Бучі та зустрівся з Володимиром Зеленським. Японські журналісти з’ясували, що він подарував президенту України.

Про подарунок Зеленському від Фуміо Кісіди розповів журналіст агенції ЗМІ Хірано Такаші з посиланням на японських журналістів з газети Санкей.

Отже, Фуміо Кісіда привіз до України Шямоджи перемоги — японський дерев’яний кухонний інструмент, який служить для перекладання звареного рису до мисок.

"Шямоджі перемоги є популярним сувеніром у Хіросімі (рідне місто Кісіди), на якому написано слово Обов’язково переможемо (必勝) каліграфічним стилем", — розповів він і пояснив історичний контекст появи цього сувеніру.

За його словами, японські військові масово носили їх як талісман під час японсько-цінської (1894−1895) та японсько-російської війни (1904−1905), бажаючи неодмінної перемоги.

"Японці добре знають, що Кісіда часто фотографується у своєму офісі з великим шямоджі перемоги, зокрема під час виборів. І цього разу він вибрав такий символічний подарунок зі своїм підписом для Зеленського. Здається, що його меседж до України доволі чіткий", — зазначив Хірано Такахаші у своєму дописі.

Під час візиту до України Фуміо Кісіда запросив Володимира Зеленського взяти участь у саміті країн G7 у форматі онлайн. Саміт Великої сімки відбудеться під головуванням Японії у травні 2023 року у Хіросімі.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1303

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]