Головна » 2022 » Червень » 17 » Вперше провели евтаназію паралізованому пацієнту в Італії

Вперше провели евтаназію паралізованому пацієнту в Італії

евтаназія

44-річний паралізований чоловік помер у результаті асистованого суїциду в Італії у четвер, що стало першим таким випадком у країні Про це, як повідомляє DW.

Федеріко Карбоні помер у четвер після того, як самостійно прийняв смертельну суміш через спеціальний апарат. Його сім'я та друзі були з ним, коли він помер.

Про смерть Карбоні оголосила Асоціація Луки Косціні - група кампанії з евтаназії, яка допомогла йому просувати свою справу в судах та органах охорони здоров'я.

44-річного колишнього водія вантажівки було паралізовано понад 10 років тому після дорожньо-транспортної пригоди.

Перед смертю чоловік сказав, що шкодує через те, що прощається з життям. "Я робив усе, що міг, щоб жити якнайкраще і максимально використовувати свою інвалідність, але зараз я на межі своїх можливостей як розумово, так і фізично", - сказав Карбоні.

Чоловік страждав на тетраплегію - параліч усіх кінцівок - і потребував цілодобового догляду, що робило його залежним від інших і позбавленим незалежності. За його словами, це змушувало його почуватися "човном, що дрейфує в океані". "Тепер я нарешті можу літати, куди захочу", - сказав він.

Хоча технічно допомагати комусь накласти на себе руки в Італії заборонено законом, у 2019 році Конституційний суд країни ухвалив рішення, що можуть бути певні винятки, якщо дотримуватися суворих умов.

Суд визнав, що сприяння особі, яка відчуває невимовні страждання, у вчиненні самогубства в окремих випадках не є злочином.

Це питання наштовхнулося на жорстку опозицію римо-католицької церкви та консервативних партій.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-06-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11172

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]