Головна » 2013 » Листопад » 11 » Впроваджуються обмеження товарів, які ввозять в Румунію

Впроваджуються обмеження товарів, які ввозять в Румунію

Відповідно до Указу національної агенції податкового відомства №3387\29.10.2013  «Інструкції щодо управління інформації стосовно певної категорії товарів, ввезених в Румунію мандрівниками в їх особистому багажу» вводиться обмеження на переміщення певної кількості товарів (продукти харчування, тютюнові вироби, паливно-мастильні матеріали) однією особою протягом семи днів, із України в Румунію.

Відповідно до даного Указу в ППр «Сігету Мармацієй» з 1.11.13 до 15.11.13 проводиться експеримент, який полягає в тому, що кожний громадянин письмово декларує, який товар він переміщує на територію Румунії, після чого співробітниками митної служби Румунії здійснюється перевірка та дані із декларації вносяться в спеціальну базу, що призводить до збільшення часу на оформлення громадян та транспортних засобів, а саме до 10 хв. на одну особу та до 20-30 хв. на транспортний засіб.

Із визначеного переліку товарів, будь-який товар можна переміщувати не більше одного разу на сім днів. Повторно перевозити товари, які зазначені в декларації громадянам можуть через сім днів. У випадку  коли буде виявлено порушення щодо переміщення визначених товарів громадяни будуть притягненні до  відповідальності відповідно до законодавства Румунії.

Громадяни можуть слідувати в Румунію щодня у випадку, якщо перший раз вони мають зазначений в декларації перелік товару, а в інші дні мають право мати інший товар, який не підпадає в перелік зазначених в декларації. У випадку якщо громадяни у пішому порядку слідують в Румунію  і при собі не мають товару, які зазначено в декларації вони можуть про це повідомити працівників митниці і пройти митний контроль поза чергою. В такому випадку митна декларація не заповнюється.

З 15.11.13 дане нововведення буде запроваджено у всіх пунктах пропуску на румунсько-українському кордоні.

У разі приватних транспортних засобів, що належать особам, які проживають у прикордонній зоні, продуктів, перерахованих в позиціях немає. Id BD. 9, 10 та 11, максимальна кількість одного стандартного бака (літрів) можуть бути розподілені протягом 7 днів (відповідно до ст. 109 пункт. (1). B) Постанови (ЄС) №. 1186/2009 створення громади системи рельєфами від митних та мистецтва. 89-91 Правил на звільнення від податку на додану вартість і акцизів на імпорт певних товарів остаточним, передбачених у ст. 142 пункт. (1). D) і ст. 199 пункт. (3) Закону №. 571/2003 щодо Податкового кодексу, затвердженого OmpF Ні. 2220/2006, з подальшими змінами, - повідомляє заступник начальника штабу Мукачівського прикордонного загону – начальник відділу прикордонного контролю штабу підполковник Костянтин Гулеватий.

За матеріалами: Новини сьогодні
11-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11156

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]