Головна » 2021 » Грудень » 15 » З 16 грудня Італія закриває кордони для українців

З 16 грудня Італія закриває кордони для українців

італія неаполь

Заборона стосується необов'язкових поїздок, в тому числі і туристичних. Діятимуть нові правила до 31 січня 2022 року.

Італія з 16 грудня забороняє українцям в'їзд на свою територію у зв'язку з пандемією COVID-19. Мова йде про необов'язкові поїздки, в тому числі туристичні. Заборона діятиме до 31 січня 2022 року, повідомляє у середу, 15 грудня сайт міністерства закордонних справ (МЗС) України .

Як повідомляє МЗС, виняток становлять лише ті громадяни України, які мають посвідку на проживання в Італії, прямують туди на роботу, навчання, лікування чи мають іншу мету, яку можна розцінити як необхідну. "В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії", - зазначають в українському зовнішньополітичному міністерстві.

Та навіть в цьому випадку після в'їзду в Італію громадяни України забов'язані будуть самоізолюватись на десять днів, а потім здати тест на коронавірус.

Італія в середу посилила карантинні обмеження для всіх, хто прибуває з країн Європейського Союзу. З 16 грудня всі мандрівники повинні пред'явити негативний тест на коронавірус, навіть якщо у них є підтвердження вакцинації від COVID-19. Для тих, у кого нема щеплення, нові правила передбачають не лише тест, а й п'ятиденну самоізоляцію.

Посилені карантинні обмеження пов'язані зі стрімким поширенням омікрон-варіанта коронавірусу у світі і діятимуть до 31 січня 2022 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-12-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1815

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]