Головна » 2016 » Червень » 27 » З карти України Закарпаття зникне?

З карти України Закарпаття зникне?

Не чекаючи змін до Конституції України влада почала на Закарпатті процес децентралізації. Потихенько набирає обрису майбутній адміністративний устрій краю. З огляду на те, що в районах пройшло об’єднання правоохоронних органів, прокуратури та СБУ схоже, що Закарпаття розділять на декілька повітів та ліквідують райони. Таким центрами повітів стануть: Ужгород, Мукачево, Свалява,Берегово, Хуст та Тячів. Відповідно в інших районних центрах області будуть ліквідовані РДА та районні ради.

Схоже, що Закарпаття, зникне з карти України і увілляється у Західний регіон з центром у Львові. Першою "ластівкою" такого майбутнього є перехід великих Закарпатських підприємств платників податків під контроль Львова.

Ще цікавіше робиться на рівні громад, щоб стимулювати їх створення, вже створеним громадам йдуть додаткові субвенції з державного бюджету, фактично Уряд показує іншим селам, що в громаді жити краще. Наприклад одній із створених громад, тільки на дороги виділили більше 8-ми мільйонів гривень, додатково пішла субвенція на освітлення вулиць та ремонти ФАПів. Нинішні керівники новостворених громад ігнорують районні адміністрації та ради, вони вже їм попросту не потрібні, а всі свої питання зараз вирішують на рівні області.

Більш, як ймовірно зміни до Конституції України Верховна рада прийме у цьому році, відповідно можна очікувати нових місцевих виборів вже за новою адміністративною системою.

Ввівши в дію нову адміністративну систему київська влада фактично вб'є декількох "зайців", ліквідує обласну ОДА, раду, РДА відповідно районні ради і саме головне розділить місцеву регіональну еліту.

Що ж чекаємо, як зреагують на це нинішні обласні обранці, які видно і не здогадуються, що їм готують.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11065

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]