Головна » 2024 » Лютий » 10 » З метою "обміну інформацією про поточні оборонні потреби" німецькі генерали таємно відвідали Київ - ЗМІ

З метою "обміну інформацією про поточні оборонні потреби" німецькі генерали таємно відвідали Київ - ЗМІ

Німецькі генерали таємно відвідали Київ з метою "обміну інформацією про поточні оборонні потреби".

Зазначається, що 8 лютого в одному з готелів Києва помітили високопоставлених німецьких генералів. На запит BILD у Міноборони ФРН відповіли, що в Україні перебувають генерал-майор Крістіан Фройдінг і генеральний інспектор бундесверу Карстен Бройер. Перший із них очолює робочу групу з координації допомоги Україні при Міноборони Німеччини. Другий - один із головних воєначальників ФРН і довірена особа міністра оборони. Вони прибули до Києва таємно на запрошення головкому ЗСУ Валерія Залужного. Однак у четвер вдень Володимир Зеленський відправив його у відставку.

У Міноборони ФРН заявили, що метою візиту був "подальший обмін інформацією про поточні оборонні потреби та майбутні військові виклики".

Як пише оглядач BILD Хаген Мейр, візит може прискорити переговори про військове співробітництво між Берліном і Києвом.

Сьогодні газета WELT am SONNTAG опублікувала інтерв'ю з Бройєром, який заявив, що німецька армія має бути готова до війни вже через п'ять років. Про можливий конфлікт росії з НАТО він сказав: "Для цього насамперед потрібен такий намір. Я бачу його у путіна, судячи з того, що він говорить і пише, а також з його дій в Україні. Ми бачили, що рішенням держдуми росія перейшла на військову економіку. Тож їхній потенціал зараз зростає".


За матеріалами: Новини сьогодні
10-02-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1481

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]