Головна » 2024 » Травень » 9 » За 1400 км від України безпілотники атакували НПЗ в Башкирії - на місці працюють силовики

За 1400 км від України безпілотники атакували НПЗ в Башкирії - на місці працюють силовики

Дрони-камікадзе атакували нафтопереробний завод "Салаватнафтогазсинтез" у Башкирії. На території заводу виникла пожежа, повідомляють росЗМІ.

За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. У соцмережах тим часом показують відео з наслідками "прильоту": в небо піднімається стовп чорного диму.

Удар по НПЗ в росії за 1400 км від кордону: що відомо

За даними Baza, безпілотник влучив у блок каталітичного крекінгу НПЗ близько першої години дня. Після цього працівники підприємства почули "хлопок" та побачили дим у районі КПВВ "Південний".

Як пишуть пабліки, пожежа нібито "невелика", тому працівників не евакуювали, завод працює у штатному режимі. За словами глави Республіки Башкортостан Радія Хабірова, зараз на місці працюють екстрені служби та силові служби. Попередньо, ніхто не постраждав.

У соцмережах показали відео з місця пожежі на підприємстві "Салаватнефтеоргсинтез" (належить "Газпрому") у Башкирії. "Зі сторони комбінату дим пішов чорний", – каже очевидиця на відео. Їй відповідає чоловік: "Бачу, бачу, так".

Завод був атакований доволі великими безпілотниками літакового типу. Додамо, "Салаватнефтеоргсинтез" в Башкирії знаходиться за майже 1400 кілометрів від кордону з Україною.

Дрони атакували дві нафтобази в росії: це операція СБУ

Вночі в Юрівці Краснодарського краю атакували 2 нафтобази. Як з'ясувала ASTRA, в ніч на 9 травня в селі Юрівка безпілотники атакували відразу 2 нафтобази, які розташовані приблизно за 2 кілометри одна від одної.

За інформацією джерел, це була успішна операція СБУ. Ці нафтобази є перевалочними для постачання пального російським військам у Криму, оскільки знаходяться неподалік півострова.

Один безпілотник атакував нафтобазу ТОВ "Лукойл", внаслідок чого було пошкоджено один резервуар з нафтою, стався витік палива, пожежі не було. Ще 7 дронів атакували сусідню нафтобазу – ТОВ "Темп", яка спеціалізується на зберіганні мазуту. Загорілися 3 цистерни з мазутом. Проте, за інформацією місцевої влади, дрони "придушили".

"За даними штабу, близько 6 БПЛА було придушено, але кілька впали на територію нафтобази. В результаті спалахнула пожежа – пошкоджено кілька резервуарів. На місце події одразу прибули спецслужби. До гасіння пожежі вже залучено 62 особи та 20 одиниць техніки, з них 25 осіб та 7 одиниць техніки МНС рф. На місці працює мер Анапи Василь Швець, який особисто курує ліквідацію надзвичайної ситуації", – заявили у штабі.

Згодом паблік з посиланням на Краснодарський оперативний штаб повідомив, що пожежу на нафтобазі в Юрівці під Анапою локалізували.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-05-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1564

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]