Головна » 2015 » Червень » 25 » За 20 років закарпатський сир зробив село на Хустщині відомим і заможнім, - Радіо Свобода

За 20 років закарпатський сир зробив село на Хустщині відомим і заможнім, - Радіо Свобода

Журналісти "Радіо Свобода" побували на Закарпатті та зробили сюжет про відому на всю Україну "Селиську сироварню".

У Нижньому Селищі на Закарпатті головне – мати корову. Тоді - не пропадеш.

13 років тому тут запустили соціально-економічний проект – Селиську сироварню. Сир зробив село відомим, а людям дав можливість щоденного заробітку. До Селища зачастили знавці справжньої еко-продукції і туристи - повідомляє Радіо Свобода у своєму сюжеті про село на Хустщині.

  -  "Жити у селі реально", - кажуть мешканці закарпатського Нижнього Селища, - Треба вірити у себе, не поспішати і мати терпіння."

Будували Селиську сироварню близько восьми років. Директор Петро Пригара, математик за освітою й економіст за другою освітою, вивчав тонкощі приготування сирів у Швейцарії. Каже, що за роки роботи сироварню відвідали тридцять-сорок тисяч туристів.

"Справа починалася з далекого 1994 року, коли група поїхала у Францію – познайомитися з кооперативом Лонгомай і придумати, щоб ми могли зробити у цьому депресивному селі, цій долині, –​ згадує Петро. –​ Щось таке, що не можуть зробити ні великий бізнес, ні держава. Вирішили, що це має бути проект соціально-економічний, де максимум має бути задіяне населення. Люди мають відчути і фінансово-економічну підтримку".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11077

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]