Головна » 2022 » Червень » 20 » За "цивілізаційний ризик" засуджує TikTok Ілон Маск

За "цивілізаційний ризик" засуджує TikTok Ілон Маск

Ілон Маск нещодавно поставив питання, чи веде додаток TikTok до краху цивілізації. До цієї думки його підвела нова доповідь, в якій стверджується, що платформа, що належить Китаю, отримала приватні дані американських користувачів.

"Чи руйнує TikTok цивілізацію?" — запитав мільярдер у Twitter 17 червня. "Деякі люди так вважають", — йдеться в його повідомленні.

За даними Buzzfeed, ці висловлювання з'явилися після витоку аудіозаписів із більш ніж 80 внутрішніх нарад, які показали, що співробітники материнської компанії TikTok ByteDance, що базується в Пекіні, «неодноразово отримували доступ до непублічних даних американських користувачів TikTok» у Китаї. За даними видання, записи включають 14 заяв від дев'яти співробітників, які вказали, що інженери мали доступ до даних американських користувачів як мінімум протягом п'яти місяців з вересня 2021 року по січень 2022 року.

Вважаючи США своїм найбільшим ринком, TikTok налічує понад 1 мільярд активних користувачів по всьому світу. Вашингтон ретельно вивчає розробників додатків щодо роботи з особистими даними, особливо коли йдеться про військовий або розвідувальний персонал США.

Компанія не одразу відповіла на запит про коментарі.

Пізніше Маск написав, що, можливо, "соціальні мережі загалом" становлять ризик цивілізації.

У квітні він назвав цензуру у Twitter "цивілізаційним ризиком". Ведучи переговори про викуп Twitter за 44 мільярди доларів, Маск заявив, що його пропозиція стосується "майбутньої цивілізації", а не прибутку.

Мільярдер, який раніше тримався якомога далі від політики, також висловив стурбованість щодо очевидної лівої політичної упередженості Twitter.

Коли минулого місяця у Твіттері запитали про його наміри влізти в політичну полеміку, засновник і головний інженер SpaceX знову згадав "цивілізацію" в контексті того, що він назвав прогресивною політикою, що "прокинулася".

"Якщо його не зупинити, вірус розуму, що прокинувся, знищить цивілізацію, і людство ніколи не досягне Марса", — відповів Маск.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-06-2022
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11186

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]