Головна » 2016 » Січень » 11 » За якої умови проситиме Раду оголосити мобілізацію сказав Порошенко

За якої умови проситиме Раду оголосити мобілізацію сказав Порошенко

Президент зазначив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна виходити від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради України проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України. Про це він сказав журналістам у Тернополі, відповідаючи на запитання про те, коли буде оголошена чергова хвиля мобілізації в Україні.

«Звільнення українській території – це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але і сильні ЗСУ, в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання мінських угод. І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою (про оголошення чергової хвилі мобілізації – Ред.) керівництву ЗСУ, то я підтримаю і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради», – зазначив він.

Президент зазначив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна виходити від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

«Поки що, незважаючи на істотне скорочення кількості обстрілів в порівнянні з тими, які ми спостерігали наприкінці листопада і початку грудня, ми змушені тримати добре озброєний і значний контингент українських військ на лінії зіткнення», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, в Міноборони раніше прогнозували проведення ще трьох хвиль часткової мобілізації в залежності від розвитку ситуації в зоні АТО.

Також спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов заявляв, що сьому хвилю мобілізації в Україні планують оголосити на початку 2016 року.

Наприкінці листопада мініст оборони Степан Полторак заявив, що наразі немає необхідності в оголошенні нової хвилі мобілізації.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
11-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1844

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]