Головна » 2015 » Квітень » 8 » За ухильниками і дезертирами Рада дозволила стежити

За ухильниками і дезертирами Рада дозволила стежити

Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроект №1849 про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо військових злочинів).

Документ підтримали 243 народних депутати.

Нагадаємо, поправки до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу запропонували внести нардепи Іван Винник та Сергій Пашинський з двох фракцій коаліції.

Зазначений документ пропонує передбачити кримінальну відповідальність за перевищення військовою службовою особою дисциплінарної влади щодо підлеглого.

Крім того, ця законодавча ініціатива пропонує надати можливість командирам військових частин (об'єднань), керівникам військових навчальних закладів, військових установ і організацій або уповноваженим ними службовим особам за дорученням слідчого, прокурора проводити негласні слідчі (розшукові) дії в кримінальних провадженнях про військові злочини.

Зазначеним категоріям осіб законопроектом пропонується надавати право застосовувати такі заходи забезпечення кримінального провадження, як законне затримання осіб і тимчасове вилучення майна.

Законопроект також пропонує розширити підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій, а саме щодо можливості їхнього проведення в кримінальних провадженнях про військові злочини, пов'язані з ухиленням від військової служби, вчинені в умовах особливого періоду, під час проведення антитерористичної операції.

Крім того, спецзаходи можуть стосуватися дезертирів (ст.408 КК) або тих солдатів і офіцерів, які пішли в "самоволку" з частини (ст.407 КК).


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1909

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]