Головна » 2023 » Березень » 10 » За захист усієї Європи ми маємо дякувати українцям, - прем'єр Молдови

За захист усієї Європи ми маємо дякувати українцям, - прем'єр Молдови

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан ствердив, що ракети у повітряному просторі країни та їхнє можливе падіння - провина рф, а Україна захищає не тільки себе, але й усю Європу.

Заяву прем'єр-міністра передає молдовське видання Point.md.

На запитання журналіста про хід розслідування після падіння ракет на території Молдови та їх приналежності Дорін Речан не зміг дати чіткої відповіді, однак надав спростування молдовського міноборони про чутки щодо падіння нових.

"Ці ракети падають сюди через війну та агресію росії в Україні. Ми повинні дякувати Україні та українцям за те, що вони захищають свою Батьківщину, захищають нас і всю Європу".

Водночас, за словами голови уряду, Молдова має посилити свої можливості протиповітряної оборони.

"Нам необхідно посилити наші можливості ППО. Сьогодні міноборони заявило, що прольотів над нашою територією не було, але це не означає, що нам не треба готуватись до ризиків. Сьогодні перед Республікою Молдова стоять виклики, і ми продовжуватимемо забезпечувати мир та спокій."

Якщо Молдова хоче приєднатися до Європи, їй час зробити вибір і менше боятися реакції росії. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в ефірі румунського телебачення.

рф влаштовує напруження навколо Молдови та невизнаного Придністров’я, переслідуючи дві цілі. Аби відвернути увагу світу від війни в Україні та аби продемонструвати якусь "перемогу" для російського народу, повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.

Українська влада може розглянути питання щодо надання допомоги Молдові, зокрема й військовим шляхом, якщо буде відповідне звернення молдавської президентки Маї Санду, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1330

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]