Головна » 2018 » Липень » 21 » Заарештована в США російська шпигунка Бутіна брала участь в окупації Криму

Заарештована в США російська шпигунка Бутіна брала участь в окупації Криму

Російська шпигунка Бутіна, заарештована в США, брала участь в окупації Криму

Громадянка Росії Марія Бутіна, яка була затримана в столиці США Вашингтоні за підозрою в роботі агентом на Москву, брала активну участь у встановленні окупаційної влади в Криму в 2014 році.

Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться в матеріалі аналітика Вадима Лабаса на Enigma.

За його словами, ще в 2009-му Бутіна відвідувала всеросійський фестиваль "Селігер", на якому готували "сепаратистських лідерів" в Україні і де вперше з'явився прапор "ДНР".

"Уже за рік Марія створює організацію "Громадська безпека і порядок" і активно бере участь у збройовому житті РФ. У 2011-му на базі своєї громадської організації Марія створює рух "Право на зброю", який незабаром стає флагманом боротьби за дозвільну систему на короткоствол. Через короткий час "Право на зброю" стає політичним проектом", - розповів Лабаса.

Після окупації Криму Бутіна активно включилася в проект "Новоросія" - використовувала свій вплив серед певних верств населення і закликала до підтримки терористів на сході України.

"Після остаточного розгрому проекту "Новоросії" Бутіна потрапляє під крило заступника голови Центробанку Олександра Торшина (перебуває під санкціями США), який в цей час стає почесним членом організації "Право на зброю". І вже на початку 2016 року її посилають до США впливати на політичні кола", - розповів аналітик.

Також Бутіна є почесним членом  "Всеукраїнської асоціації власників зброї" (ВАВО).


За матеріалами: Новини сьогодні
21-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1524

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]