Головна » 2021 » Грудень » 1 » Заявки на членство в НАТО Швеція не подаватиме

Заявки на членство в НАТО Швеція не подаватиме

швеція нато

Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що країна не подаватиме заявки на членство в НАТО. Про це йдеться на сайті шведського уряду.

"Наша свобода від військових альянсів добре служить нашій країні та сприяє стабільності та безпеці у Північній Європі. Швеція не подаватиме заявки на членство в НАТО. Швеція не буде пасивною, якщо трапиться катастрофа чи напад на іншу країну в Північному регіоні чи в ЄС, і ми очікуємо, що ці країни діятимуть так само, якщо постраждаємо ми самі", – наголосила Андерссон.

Вона додала, що ЄС є найважливішою ареною зовнішньої політики й безпеки Швеції. Андерсон зазначила, що Швеція буде зміцнювати свою співпрацю у сфері оборони в партнерстві з НАТО, а також з такими країнами, як Фінляндія та іншими північними сусідами, та із США.

Крім цього, прем’єр-міністр Швеції підкреслила, що її країна засуджує російську агресію щодо України. "Швеція та ЄС засуджують військову агресію Росії щодо України та незаконну анексію Криму. Ситуація людей, які застрягли на кордоні між Польщею та Білоруссю, є неприйнятною. Дії Білорусі будуть зустрінуті посиленням санкцій", – йдеться у заяві Андерссон.

29 листопада парламент Швеції вдруге затвердив Магдалену Андерссон на посаді глави уряду після того, як вона минулого тижня через декілька годин після першого призначення подала у відставку з посади прем’єр-міністра країни.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-12-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1688

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]