Головна » 2017 » Вересень » 12 » Закарпаття - де найбільш «грибні» місця

Закарпаття - де найбільш «грибні» місця

На Закарпатті настав грибний сезон. Запеклі грибарі виходять на полювання, а ринки краю рясніють підберезовиками, червоноголовими та білими грибами.

Для справжнього грибаря «ласа» пора триває майже цілий рік. Та ще з дитинства кожен знає, що саме восени можна зібрати не один кошик грибів. Більшість жителів Виноградівщини займаються їх збором, реалізацією та заготівлею на зимовий період. Жителі Виноградівського району також діляться своїми знахідками. Не на камеру деякі грибарі зізнаються, що вага найбільшого знайденого гриба близько 1,5 кг.

Відмічають, що у період після рясних дощів можна зібрати щедрий урожай і зробити запаси на зиму. Традиційно актуальним щороку є питання отруєнь. Як правильно відрізнити отруйні гриби від їстівних, ділиться досвідом і пані Марія. Каже слід бути обачним і дотримуватись не тільки рекомендацій по їх збору, а й правил приготування. Не менш актуальними залишаються питання цін.

Закарпатці кажуть: вартість завищена, тому намагаються збирати дари лісу самостійно. Наразі грибний сезон в самому розпалі. Тому слід поквапитись і зібрати багатий урожай грибів до настання заморозків.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1746

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]