Головна » 2018 » Червень » 18 » Закарпаття - що буде з ринком праці, коли заробітчани повернуться

Закарпаття - що буде з ринком праці, коли заробітчани повернуться

Трудова міграція не створює істотних загроз для ринку праці України. Водночас загрозою для нього може стати повернення всіх заробітчан.

«Трудова міграція має як позитивні, так і негативні аспекти. Для ринку праці немає істотних загроз. Більш того, якщо якимось чином повернути людей, то це буде загрозою. Адже безробіття швидко виросте», — заявив завідувач сектору міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень Олексій Позняк, пише Деловая столица.

За його словами, з 1990-х років з України мігрували люди середнього рівня. Серед них переважали висококваліфіковані спеціалісти. Тому за окремими спеціальностями і галузям людей не вистачає.

«Зараз цих спеціалістів українська економіка зможе задіяти частково. Крім того, в Україні їм платитимуть менше, ніж за кордоном. Адже після девальвації 2014 року заробітна плата за кордоном стала ще привабливішою», — підкреслив експерт.

Він додав, що немає підстав говорити про те, що Україна гине через трудову міграцію. Дійсно, є нестача за окремими спеціальностями. Це стимул для тих, хто лишився, освоїти цю спеціальність. Можливо, роботодавці самі будуть готувати людей.

Нагадаємо, До уваги закарпатців: заробітчани, які працюють за кордоном не можуть претендувати на субсидію.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-06-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1675

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]