Головна » 2016 » Липень » 21 » Закарпаття туристи збагатили на 877 тисяч

Закарпаття туристи збагатили на 877 тисяч

Протягом І півріччя 2016 року до місцевих бюджетів Закарпатської області надійшло 877 тис. грн туристичного збору. Ця сума збільшилась на 311 тис. грн у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Варто зазначити, що у розрізі районів краю лідером у наповненні місцевих бюджетів вказаним збором є Свалявський район – 200 тис. грн, відтак наступними: Ужгородський район – 160 тис. грн; Берегівський район – 115 тис. грн та Воловецький район – 62 тис. грн. У Мукачівському, Хустському, Виноградівському та Міжгірському районах надходження туристичного збору склали по 60 тис. грн в кожному.  Ужгородський район ю, лідером у наповненні місцевих бюджетів туристичним податком є

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області зазначають, що Закарпаття має великий туристичний потенціал і є привабливим регіоном для інвесторів. Вкрай важливо, щоб кошти, які вже надійшли й будуть надходити, використовувались місцевими радами для розвитку, як окремих населених пунктів, так і області в цілому. Адже розвинута інфраструктура та різноманітні атракції будуть не лише збільшувати потік туристів, але й сприятимуть збагаченню бюджетів місцевих громад.

Варто також усвідомлювати, що турист, який відвідує Закарпаття не тільки сплачує туристичний збір, ставку якого встановлюють рішенням сільських, селищних та міських рад у розмірі 0,5-1% до вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість), але й придбавши у закарпатських суб'єктів господарювання різні товари чи послуги, робить свою інвестицію у бізнес нашого регіону й наповнення бюджету.

Нагадаємо, що чинним законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору та його граничний розмір. Платниками туристичного збору, як встановлено ст. 268 Податкового кодексу, є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, котрі прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання із зобов'язанням залишити місце перебування в зазначений строк, - інформує ДФС у Закарпатській області.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1812

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]