Головна » 2018 » Листопад » 16 » Закликали до вибору професії школярів Хустщини

Закликали до вибору професії школярів Хустщини

Школярів Хустщини закликали до вибору професії

В житті кожної людини настає той період, коли вона ставить перед собою питання: «Ким бути?», «Яку професію обрати?». Щоб допомогти школярам зорієнтуватися у сьогоднішній ситуації на ринку праці, та допомогти у правильному виборі професії, протягом цього тижня, фахівці відділу активної підтримки Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості завітали до Крайниківської, Золотарівської, Данилівської та Олександрівської загальноосвітніх шкіл.

Сьогодні на ринку праці склалася парадоксальна ситуація – безробіття і дефіцит кадрів. Значна частина молоді після закінчення навчального закладу змушена працевлаштовуватися не за фахом, одержувати статус безробітного або взагалі виїжджати в пошуках роботи за межі області або держави.

За даними експертів, близько половини випускників працює не за фахом, а кожен третій змушений змінювати професію одразу після закінчення навчального закладу. Аби цього уникнути, у службі зайнятості радять свідомо підійти до вибору професії. Дуже важливо ще в школі зрозуміти, до чого у школярів лежить душа, та піти навчатися за тією професією, яка підходить під тип темпераменту людини, її індивідуальні схильності та здібності.

В ході проведення заходів школярі дізналися про послуги які надає служба зайнятості, ознайомилися з навчальними закладами що функціонують на території Закарпатського регіону та за його межами. Увагу школярів було зосереджено на здобутті робітничих професій, адже вони на даний час мають найбільший попит у роботодавців краю.

Присутні на профорієнтаційних уроках: і учні, і викладачі з цікавістю переглянули анімаційні відеоролики профорієнтаційного спрямування, ознайомились із платформою Державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри в он-лайн форматі. Всіх бажаючих було запрошено пройти профдіагностичне обстеження за методиками, що визначають схильність особи до певного типу професій згідно особистісних здібностей, умінь та навичок.

Учні залишились задоволені проведеними уроками, які викликали не лише зацікавленість серед учнівської молоді, але й привід замислитись над власним професійним майбутнім. У заходах взяли участь майже 300 школярів 8-11 класів.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1584

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]