Головна » 2022 » Грудень » 25 » Законопроєкт про фінансування в розмірі 1,66 трлн доларів ухвалив Конгрес США. ВІДЕО

Законопроєкт про фінансування в розмірі 1,66 трлн доларів ухвалив Конгрес США. ВІДЕО

Палата представників Конгресу США, контрольована демократами, у п'ятницю ухвалила законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,66 трильйона доларів, що передбачає рекордне військове фінансування та відправлення надзвичайної допомоги Україні, за кілька годин до опівночі.

Законопроєкт про витрати на фінансовий рік, що закінчується 30 вересня, був схвалений в основному партійним голосуванням 225-201 після ухвалення Сенатом напередодні.

Президент Джо Байден заявив, що він підпише закон, який з такими труднощами був ухвалений, який також містить збільшення допомоги студентам з обмеженими можливостями, додаткове фінансування для захисту прав працівників і більше ресурсів для навчання робітничих спеціальностей, а також більше доступного житла для сімей, ветеранів і тих, хто рятується від домашнього насильства.

"Двопартійний законопроєкт про фінансування просуває ключові пріоритети для нашої країни і завершує рік історичного двопартійного прогресу для американського народу", ─ сказав Байден.

Хоча частина роботи була виконана в двопартійній манері, цього не сталося з п'ятничним законопроєктом про фінансування на суму 1,66 трильйона доларів, проти якого виступили консерватори-республіканці в Палаті представників і деякі консерватори в Сенаті. Глухий кут у Конгресі, ймовірно, посилиться наступного року, коли республіканці отримають незначну більшість у Палаті представників.

Законопроєкт обсягом понад 4000 сторінок Сенат ухвалив двопартійним голосуванням 68-29 за підтримки 18 із 50 республіканців у Сенаті.

Тільки дев'ять із 213 республіканців у Палаті представників підтримали його.

Закон надасть Міністерству оборони рекордні 858 мільярдів доларів порівняно з 740 мільярдами доларів минулого року.

Україна отримає нову екстрену допомогу США в розмірі 44,9 млрд доларів. Дебати в Конгресі щодо законопроєкту були відзначені візитом у середу президента України Володимира Зеленського, який подякував американцям за підтримку військових дій його країни проти росії.

Інші основні статті витрат у законопроєкті включають понад 27 мільярдів доларів для жертв стихійних лих, значне збільшення фінансування для тих, хто бореться з наркозалежністю, і фінансування для допомоги в реалізації великих інфраструктурних проєктів, що стало можливим завдяки законопроєкту, ухваленому 2021 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1440

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]